Smullen met Pasen: gevulde broodjes met ei en zalm
Pasen is hét familiefeest in de lente, dus nodig familie en vrienden uit voor een gezellige brunch. Gedoe? Laat iedereen een gerecht verzorgen en geniet. Vrolijk pasen!
Gevulde broodjes met ei en zalm
(4 personen)
Dit heb je nodig
- 4 harde (zuurdesem) broodjes
- Versgemalen peper en zout
- 50 g gerookte zalm in 4 stukjes
- 2 el crème fraîche
- 4 eieren
- Cress naar keuze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van de broodjes en verwijder net zo veel kruim als nodig is om ruimte te maken voor een ei. Zet de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en verdeel er de helft van de crème fraîche over. Leg in elk broodje een stukje zalm zó, dat er net een hoekje uitsteekt. Breek voorzichtig een ei in elk broodje en verdeel de rest van de crème fraîche erover. Maal er peper en eventueel zout boven. Bak de broodjes in het midden van de oven ± 20-25 min. of tot het eiwit gestold is. Bak de laatste 5 min. ook de kapjes mee. Neem uit de oven en garneer met cress.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 25 min. oventijd
Productie | Colette Beyne
Dit recept komt uit Margriet 2018-13.