PREMIUMRecept (voor 4 personen)

Rigatoni met lamsgehaktballetjes en gegrilde paprika-amandelpesto

null Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.
Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.

Deze winterse saus met balletjes kan lekker blijven hangen aan en in de geribbelde rigatoni.

Ingrediënten voor rigatoni met lamsgehaktballetjes en gegrilde paprika-amandelpesto

  • 350 g rigatoni*
  • stukje Parmezaanse kaas
  • takje salie

Voor de gehaktballetjes:

  • 600 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • gemalen kaneel
  • gemalen komijn gemalen koriander
  • versgemalen peper, zout
  • 2 el milde olijfolie

Voor de paprika-amandelpesto:

  • 3 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 g amandelschaafsel
  • mespunt ­gerookte paprikapoeder
  • extra vergine olijfolie
  • extra nodig: blender of keukenmachine

Meng voor de gehaktballetjes het ­gehakt met het ei en het paneermeel, en breng stevig op smaak met de specerijen en zout. Draai kleine gehaktballetjes van het mengsel en zet afgedekt koel weg. Verwarm intussen de ovengrill voor. Gril voor de paprika-amandelpesto de hele paprika’s en knoflookteentjes onder de hete grill tot ze zwart zien. Doe ze direct in een plastic zakje, vouw dicht en leg 10 min. opzij. Trek dan de schilletjes van beide er met een puntig mesje af. Maal samen met het amandelschaafsel, 80 g van de kaas, een mespunt gerookte paprikapoeder en 100 ml extra vergine olie kort in de blender. Verhit de milde olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ± 10 min. Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel hem over verwarmde borden en schep de pesto en de gehaktballetjes erop. Schaaf er nog wat kaas boven en garneer met de salie.

Bereidingstijd: ± 35 min.

*Rigatoni zijn dikke pastabuisjes met geribbelde buitenkant waar de saus mooi aan blijft hangen.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Debby de Mangelaere.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden