MT28 M28 Culi Beeld Wout Hendrickx, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Les Filles Rouges. Tekstbewerking: Colette Beyne.
Beeld Wout Hendrickx, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Les Filles Rouges. Tekstbewerking: Colette Beyne.

PREMIUM

Recept: Zweedse aardappelsalade met biet, gerookte zalm, cottagecheese en bramen

In Zweden kom je geregeld nogal stevige aardappelsalades tegen, vaak met vis. Deze variant is met zalm.

De rode biet, bosui, radijs, bramen en cottagecheese maken deze salade net even anders dan anders.

Ingrediënten voor Zweedse aardappelsalade met biet, gerookte zalm, cottagecheese en bramen

(voor 4 personen)

  • 500 g krieltjes
  • zonnebloem-olie
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 takjes dille, fijngehakt
  • 1 bosje radijzen met bladgroen
  • 150 g gemengde bladsla
  • sap van ½ citroen
  • 200 g bramen
  • 2 gekookte rode bieten, in partjes
  • 4 bosuien, in schuine stukken
  • 400 g warm gerookte zalm, in stukjes
  • 200 g cottagecheese
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 tl maanzaad
  • ½ tl roze peper-korrels, geplet

Verwarm de oven voor op 185 °C. Leg de krieltjes op een bakplaat, besprenkel ze met olie en maal er peper en zout naar smaak boven. Bak de krieltjes in 30-40 min. gaar. Laat afkoelen, meng met 1 el olie, de azijn en de dille. Snijd het bladgroen van de radijzen en bewaar het. Snijd de radijzen in fijne plakjes. Meng de sla met het radijsgroen, de radijs, het citroensap en 2-3 el olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over borden en leg de kriel, bramen, biet, bosui en zalm erop. Schep er een lepel cottagecheese op en bestrooi met het amandelschaafsel, het maanzaad en de peperkorrels.

Bereidingstijd: ± 15 min. ± 40 min. oventijd + afkoelen kriel

Les Filles RougesWout Hendrickx, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Les Filles Rouges. Tekstbewerking: Colette Beyne.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden