PREMIUM
Recept: Zoete aardappel- en wortel-friet uit de oven met varkensfiletrolletjes
Bij de varkensfiletrolletjes met kaas serveer je een basilicumsaus en een mix van zoete aardappel- en wortelfriet.
Maar een kwartiertje voorbereidingswerk, de oven doet de rest.
Ingrediënten voor zoete aardappel- en wortel-friet uit de oven met varkensfiletrolletjes
(Voor 4 personen)
- ± 75 g waterkers voor de groentefriet
- 500 g zoete aardappelen met schil
- 400 g bospeen met schil
- 1 tl maïzena
- ½ tl zout
Voor de varkensfiletrolletjes
- 500 g varkensfilet, in 4 dunne plakjes
- 4 balkjes belegen kaas van ± 25 g elk
- 2 el milde olijfolie
Voor de saus
- blaadjes van ½ bosje basilicum, fijngehakt
- 100 g zure room
- versgemalen peper, zout
- ± 1 teen knoflook, geperst
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen voor de groentefriet de groenten schoon en snijd ze in lange dunne frieten. Meng de maïzena met het zout en strooi over de frieten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de friet ± 25 min. in de oven. Leg intussen voor de vleesrolletjes de filetlapjes open en leg in het midden een stukje kaas en wat basilicumblaadjes. Rol op en steek vast met een prikkertje. Verhit de olie en bak de vleesrolletjes rondom bruin en gaar of tot de kaas een beetje begint te smelten. Roer de basilicumblaadjes door de zure room en breng op smaak met peper, zout en knoflook. Serveer de rolletjes met de groentefriet en de zure room en leg de waterkers erbij.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 25 min. oventijd