null Beeld Maarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.
Beeld Maarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.

PREMIUM

Recept: Wraps van Turks volkoren- platbrood

Voor deze kleurige wraps bestrijk je volkorenplatbroden met een zoete-­aardappelcrème en belegt ze naar smaak met paprika, spinazie, bosui, gehakte pinda’s en munt.

Deze wraps worden extra lekker door een schep van de spicy mango-hummus-yoghurt.

Ingrediënten voor wraps van Turks volkoren- platbrood

  • 400 g geschilde zoete aardappels, in stukken
  • ± 40 g boter
  • 1 bos bosui, witte deel in ringen, groene deel in dunne repen
  • 2 cm geschilde verse gemberwortel, geraspt
  • 1 tl pul biber*
  • 2 tl komijnzaad, geroosterd en fijngemalen
  • zout
  • 6 el dikke Turkse yoghurt
  • 3 el hummus spicy mango
  • 4-6 Turkse volkorenplatbroden
  • 6 handen jonge bladspinazie
  • 1 rode puntpaprika, zaadlijsten verwijderd, in dunne repen
  • 1 gele puntpaprika, zaadlijsten verwijderd, in lange dunne repen
  • 6 el geroosterde, gezouten pinda’s, grof gehakt
  • verse muntblaadjes

Extra nodig: keukenmachine of blender

Voorbereiden: Kook de aardappelen in weinig water in ± 10 min. gaar. Giet af en laat droog stomen. Verhit de boter in een pan en smoor hierin het witte deel van de bosui ± 5 min. op laag vuur. Voeg de gember, de pul biber en het komijnzaad toe en bak ± 1 min. mee tot de geuren goed vrijkomen. Pureer de aardappel samen met het bosui-mengsel in de keukenmachine tot een fluweelzachte puree. Breng op smaak met zout en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Meng de yoghurt met de hummus en zet in de koelkast.
Bereiden: Bestrijk aan tafel elk platbrood met 2-3 lepels zoete-aardappelcrème en beleg met een hand spinazieblaadjes en repen paprika. Garneer met bosuigroen, pinda’s en muntblaadjes. Schep er een dot hummus-yoghurt op en rol op.

Bereidingstijd: ± 30 min.

*Pul biber is grofgemalen rode peper die veel wordt ­gebruikt in de Turkse en Midden-Oosterse keuken. Doordat de pepers in zout worden gedroogd en daarna gemalen, is pul biber mild van smaak. Te koop bij grote en mediterrane supermarkten en online.

Gees van AsperenMaarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden