PREMIUM
Recept: witvisfilet met morieljes en hazelnoot-citroentijmboter op zuurdesemtoast
De morielje is een voorjaarspaddenstoel met een kruidige, nootachtige smaak. Hij past niet alleen goed bij wild en gevogelte, maar ook bij witvis, zoals een smaakvolle dorade.
Geserveerd met hazelnoot-citroentijmboter op geroosterd zuurdesembrood wordt deze witvisfilet met morielje echt een bijzonder gerechtje.
Ingrediënten voor witvisfilet met morieljes en hazelnoot-citroentijmboter op zuurdesemtoast
voor 4 personen
- 100 g morieljes
- 150 g boter
- 2 el hazelnoten, fijngehakt
- 3 takjes citroentijm
- 4 dikke sneden zuurdesembrood
- milde olijfolie
- 700 g stevige witvisfilet zoals dorade, in vier stukken
- versgemalen peper, zout
- 100 g morieljes
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- handvol kervelblad
Halveer de morieljes en week ze ± 5 min. in ruim water. Gooi het water met zand en al weg en week nogmaals ± 5 min. in vers water. Laat goed uitlekken en dep de paddenstoelen goed droog. Smelt de boter in een steelpannetje, roer de noten en de takjes tijm erdoor en laat de boter pruttelen tot deze goudbruin wordt. Neem de pan van de pit. Grill het brood. Verhit een scheut olie en bak hierin de visfilet op middelhoge pit aan beide kanten lichtbruin en net gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in een tweede pan nog een scheut olijfolie en bak hierin de morieljes en de sjalotjes omscheppend en breng op smaak met peper en zout. Vis de tijmtakjes uit de boter. Roer 2 lepels hazelnootboter door de morieljes. Leg de visfilet en de morieljes op het brood en lepel er nog wat extra boter over. Garneer met de kervel en serveer direct. Lekker met een komkommersalade.