PREMIUM
Recept: watermeloen-limoensorbet
Door de toevoeging van limoensap wordt watermeloensorbetijs extra fris.
Finishing touch: de garnering van limoenrasp.
Ingrediënten voor watermeloen-limoensorbet
(Voor 4 personen)
- 70 g suiker
- 1 el vanillesuiker
- rasp en sap van ½ biologische limoen
- snuf zeezout
- 500 g watermeloenvruchtvlees zonder pitten, in blokjes
Extra nodig: blender, staafmixer of keukenmachine, ijsmachine
Breng de suiker, de vanillesuiker, het limoensap en 5 el water roerend aan de kook. Kook kort op en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Roer de watermeloen door de siroop en neem de pan van de pit. Pureer het mengsel en zet afgedekt ± 1 uur in de koelkast. Draai er in de ijsmachine sorbetijs van volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar het in de vriezer tot gebruik. Schep bolletjes van het ijs en garneer met de limoenrasp. Serveer direct.
Bereidingstijd: ± 50 min. + ± 1 uur koeltijd + ijs draaien