null Beeld Stockfeed/BeeldigBeeld
Beeld Stockfeed/BeeldigBeeld

PREMIUM

Recept: watermeloen-limoensorbet

Door de toevoeging van limoensap wordt watermeloensorbetijs extra fris.

Finishing touch: de garnering van limoenrasp.

Ingrediënten voor watermeloen-limoensorbet

(Voor 4 personen)

  • 70 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • rasp en sap van ½ biologische limoen
  • snuf zeezout
  • 500 g watermeloenvruchtvlees zonder pitten, in blokjes

Extra nodig: blender, staafmixer of keukenmachine, ijsmachine

Breng de suiker, de vanillesuiker, het limoensap en 5 el water roerend aan de kook. Kook kort op en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Roer de watermeloen door de siroop en neem de pan van de pit. Pureer het mengsel en zet afgedekt ± 1 uur in de koelkast. Draai er in de ijsmachine sorbetijs van volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar het in de vriezer tot gebruik. Schep bolletjes van het ijs en garneer met de limoenrasp. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 50 min. + ± 1 uur koeltijd + ijs draaien

Colette BeyneStockfeed/BeeldigBeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden