Recept voor heerlijke tarte tatin van pruimen
Het is een lust voor het oog én het smaakt ook nog eens heerlijk: tarte tatin. Deze variant met pruimen komt uit het boek 5 ingrediënten, snel en simpel koken van Jamie Oliver en heb je binnen een half uur bereid.
Dit heb je nodig
(voor zes personen)
- 600 g rijpe, verschillend gekleurde pruimen
- 1 tl kaneel
- 120 ml ahornsiroop
- 320 g roomboterbladerdeeg
- 6 grote bollen vanilleroomijs
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7) en zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (26 cm doorsnede) op matig vuur. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pitten. Leg de vruchten met 30 ml water in de pan en kook ze 1 minuut. Strooi uit de hoogte de helft van de kaneel erop en sprenkel de ahornsiroop erover. Leg het vel bladerdeeg over de pruimen, druk het deeg rondom met een houten lepel in de rand en snijd de overhangende randjes af om zo nodig kleine gaatje mee op te vullen.
Bak de taart 16 minuten onder in de oven, of tot hij goudbruin en opgeblazen is. Trek een paar ovenhandschoenen aan en stort de taart heel voorzichtig in een vloeiende beweging op een groot bord. Schep mooie ronde bollen ijs op de taart, strooi uit de hoogte de rest van de kaneel erover en besprenkel vlak voor het serveren met een klein beetje extra vergine olijfolie.
Bereidingstijd: 24 minuten.
Bon appetit!
Foto recept | © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017
Foto Jamie | © Paul Stuart, 2017
Over het boek:
Dit recept komt uit het boek 5 ingredienten, snel en simpel koken van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers). Het boek kost € 29,99 en kun je hier bestellen.
Lees ook:
- Lekker en gezond recept voor frietjes
- Hemels: deze chocolade-pindakaas taart moet je een keer maken
- De allerlekkerste cheesecake ooit: zo maak je ‘m
Bekijk ook:
Dit is een handige manier om knoflook te pellen.
Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief