null Beeld

Recept voor een lekkere Libanese lunch: tabouleh met granaatappelpitjes en peterselie

Lunchtijd! Maar wat stop je vandaag in je lunchbox? Probeer eens dit recept voor tabouleh; een salade uit de Libanese keuken. Boordevol munt, peterselie en granaatappelpitjes die hem lekker fris maken. Schep het door de bulghur en je hebt een heerlijke lunch klaarstaan.

Dit recept voor tabouleh is voor 4 personen.

Dit heb je nodig:

  • 100 g bulghur
  • 2 grote bossen platte peterselie, zeer fijngesneden
  • blaadjes van een klein bosje munt, zeer fijngesneden
  • 100 g granaatappelpitten
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • sap en rasp van 1 grote (biologische) citroen
  • 2-3 el extra vergine olijfolie
  • versgemalen peper, zout
null Beeld

Zo maak je deze tabouleh:

Je bent ongeveer twintig minuten bezig met het bereiden van tabouleh, plus nog het afkoelen van de bulghur.

  1. Breng 300 ml gezouten water aan de kook en voeg de ­bulghur toe.
  2. Kook in ± 10 min. gaar en giet af. Laat afkoelen.
  3. Houd wat peterselie, munt en granaatappelpitten apart en meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar.
  4. Breng stevig op smaak met peper en zout en versier met de rest van de peterselie, munt en granaatappelpitten.

Eet smakelijk!

Productie | Colette Beyne

Fotografie | Maarten van der Wal

Lisa Manche
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden