null Beeld Fotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.
Beeld Fotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.

PREMIUM

Recept voor de paasbrunch: salade van waterkers, asperges en gepofte kerstomaat met mosterd­vinaigrette

Een echte voorjaarssalade mag niet ontbreken bij een brunch. De gegrilde asperges en gepofte kers­tomaten krijgen pit door de waterkers en de mosterd­vinaigrette.

Met wat kleurige bloemblaadjes en frisse kiemgroenten maak je het voorjaarsgevoel compleet.

Ingrediënten voor salade van waterkers, asperges en gepofte kerstomaat met mosterd­vinaigrette

voor 4 personen

  • 500 g witte asperges, geschild en houtige uiteinden afgesneden
  • 250 g kerstomaten aan de tak
  • 1 zakje waterkers (± 75 g), eventuele wortels verwijderd
  • 100 g erwtenscheuten of andere kiemgroenten
  • 2 el gedroogde onbespoten bloemblaadjes
  • milde olijfolie
  • versgemalen peper, zout

Voor de mosterdvinaigrette

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el grove mosterd

Extra nodig: ovenschaal, grillpan

Verwarm de oven voor op 180 °C. Blancheer intussen de asperges ± 7 min. in ruim, licht gezouten water. Laat uitlekken. Leg de tomatentakjes in een ovenschaal, maal er peper en zout boven en besprenkel met olijfolie. Zet 8-10 min. in de oven of tot de tomaten beginnen open te barsten. Verhit de grillpan, wentel de asperges door wat milde olijfolie en gril ze aan beide kanten. Schud of klop voor de vinaigrette de olie met het citroensap en de mosterd door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de waterkers over borden, leg de gegrilde asperges en de kerstomaten erbij en lepel de vinaigrette erover. Garneer met de erwtenscheuten en de bloemblaadjes.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Colette BeyneFotografie: Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Ilse D’Hooge.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden