PREMIUM
Recept voor de paasbrunch: hartige cupcakes met ricotta, spinazie en groene asperges
Knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen: hartige cupcakes met ricotta, groene asperges, spinazie en basilicum.
Door een deegbloemetje of ander vormpje mee te bakken, geef je de cupcakes wat extra versiering.
Ingrediënten voor hartige cupcakes met ricotta, spinazie en groene asperges
voor 4-6 stuks
- 100 g groene asperges, harde uiteinden afgesneden, in stukjes van ± 2 cm
- versgemalen peper, zout
- 200 g spinazie
- 4 eieren (M)
- 150 g ricotta
- 2 el gehakte basilicum
- 2 rollen koelvers quiche- en taartdeeg
- 1 ei, losgeklopt
Extra nodig: muffin/cupcakevorm, holtes bekleed met vierkantjes bakpapier
Blancheer de aspergestukjes ± 5 min. in ruim, licht gezouten water. Schep ze dan uit het water en zet opzij. Dompel de spinazie 30 sec. in hetzelfde bijna kokende water en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los met de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Voeg de basilicum toe. Snijd of steek 6 grote rondjes, ruim in de holtes van de vorm passend, en 6 kleinere rondjes uit het deeg. Leg de grote rondjes in de vorm en strijk glad. Verdeel de groenten en de ricotta erover en dek af met de kleine deegrondjes. Druk de randen aan met een vork en versier eventueel met een uitgestoken bloemetje van een restje deeg. Bestrijk met losgeklopt ei en bak de cupcakes in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze 5-10 min. afkoelen maar serveer warm.