PREMIUM
Recept voor de paasbrunch: eierpotjes met garnalen en bloemkoolcouscous
Eierpotjes uit de oven zijn niet moeilijk te maken en je kunt er lekker mee variëren. Deze versie maak je met Hollandse garnalen, tuinkers en bloemkoolcouscous.
Deze eierpotjes zijn trouwens ook heerlijk met gerookte zalm, dille en courgetterijst.
Ingrediënten voor eierpotjes met garnalen en bloemkoolcouscous
voor 4 personen
Voor de eierpotjes
- 150 g Hollandse garnalen
- 4 el slagroom
- versgemalen peper, zout
- 4 eieren (M)
- 4 el geraspte belegen kaas
- ½ bakje tuinkers
Voor de bloemkoolcouscous
- 150 g bloemkool
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte dille
- 2 el citroensap
- extra vergine olijfolie
Extra nodig: 4 ovenbestendige glazen potjes of schaaltjes, ingevet met olijfolie, ovenschaal, keukenmachine, blender of hakmolentje.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Verdeel voor de eierpotjes twee derde van de garnalen over de potjes. Zet de rest opzij als garnering. Schep in elk potje een lepel slagroom en maal er peper en zout naar smaak over. Breek voorzichtig een ei in elk potje en bestrooi met de kaas. Zet de potjes in de ovenschaal en vul deze met water zodat de potjes half onderstaan. Zet ± 15 min. in oven of tot het ei net is gestold. Maal voor de bloemkoolcouscous de bloemkool tot couscousstructuur. Schep de kruiden erdoor en breng op smaak met citroensap, olie, peper en zout. Haal de potjes uit de oven en lepel er aan een kant wat van de bloemkoolcouscous en de rest van de garnalen over, zorg dat de eierdooier vrij blijft. Garneer met tuinkers en serveer direct. Geef de rest van de bloemkoolcouscous er apart bij.