PREMIUM
Recept voor de paasbrunch: briochekonijntjes met kwarteleitje
Uitslapen, eieren zoeken en dan… aanschuiven voor een heerlijke paasbrunch met een verrassend lekkere afsluiter.
Net als eieren symboliseren ook konijnen nieuw leven en horen daarom bij Pasen. Je maakt de broodkonijntjes van luchtig, zacht briochedeeg waarin je een kwarteleitje meebakt.
Ingrediënten voor briochekonijntjes met kwarteleitje
voor 6 stuks
- 11 g instant gist
- 1 el suiker
- 250 ml melk
- 400 g bloem
- 1 tl zout
- 1 ei, losgeklopt (M) + 1 ei, losgeklopt met 2 el water (M), om te bestrijken
- 100 g zachte boter, in blokjes
- 6 kwarteleitjes
Doe de gist in een kommetje en voeg de suiker toe. Verwarm 50 ml van de melk tot lauwwarm en roer door de gist en de suiker. Roer glad. Zeef de bloem met het zout in een grote kom. Meng de gistoplossing met het losgeklopte ei en roer samen met de boterblokjes en de rest van de melk met een houten lepel door de bloem. Kneed verder met de hand gedurende 10 min. (of kneed het deeg in de keukenmachine) tot een homogeen deeg, dat na 5-10 min. als een bal van de wand loskomt. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg 40 min. rijzen op een warme plaats. Kneed het nogmaals snel door en verdeel het deeg in 6 gelijke stukken die je tot worstjes rolt. Neem 1 deegrolletje en vouw het dubbel, maak een twistbeweging en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw een kwarteleitje in de opening en maak zo nog 5 konijntjes. Dek af met een vochtige doek en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei met water en bak de briochekonijntjes in ± 25 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.