Margriet logo
MT 19-20 M19-20 Culinair bakken met zomerfruit vegan upside-down ananascake Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges
Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

PREMIUM

Recept: vegan upside- down ananascake

Ananas is strikt genomen geen zomerfruit, maar wel tropisch. En deze vegan upside-down cake ziet er toch lekker zonnig uit?

Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook erg lekker. Zonnetje erbij en genieten!

Ingrediënten voor vegan upside-down ananascake

Voor 6-8 personen.

  • ½ ananas

Voor het beslag

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 ml amandelmelk
  • 190 g + 70 g suiker
  • 1 el appelazijn
  • 250 g bloem
  • ½ tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g margarine, gesmolten

Extra nodig: bakvorm (geen springvorm) van 24 cm Ø, ingevet

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd in plakken van 1 cm dik. Meng voor het beslag de olie met de amandelmelk, 190 g suiker en de appelazijn. Zeef hierboven de bloem, de baksoda en het bakpoeder en meng alles heel kort tot een egaal geheel. Schenk de gesmolten boter in de bakvorm, bestrooi met de 70 g suiker en beleg met de plakjes ananas. Overgiet met het beslag en bak het geheel ± 50 min. in het midden van de oven, controleer met een ­ingestoken prikker of de taart er schoon uit komt. Keer de taart en laat afkoelen.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 50 min. oventijd + afkoelen

Colette BeyneTom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden