PREMIUM
Recept: Vegan kaastaartjes met ingelegde venkel, asperge en radijs
Deze beauty’s zijn helemaal vegan. De zachte kaastaartjes hebben een knisperende topping van ingelegde venkel en dungesneden groene asperges en radijs met waterkers en jonge bladsla.
Deze minitaartjes zijn perfect voor een high tea om het voorjaar mee in te luiden.
Ingrediënten voor vegan kaastaartjes met ingelegde venkel, asperge en radijs
Voor 6 stuks
Voor het deeg
- 150 g margarine
- 75 g volkorenmeel
- 100 g bloem
- versgemalen peper, zout
Voor de vulling
- 1 el milde olijfolie
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 el bloem
- 2 ½ dl haverroom
- 100 g geraspte vegan kaas
Voor de ingelegde venkel
- ½ dl wittewijnazijn
- 50 g suiker
- 1 venkelknol, zeer dun geschaafd (op een mandoline)
Voor de topping
- 4-5 groene asperges, gehalveerd
- 3-4 radijzen, in dunne plakken
- waterkers of purple cress
- jonge bladsla
Extra nodig: muffinvorm, ingevet
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook voor de ingelegde venkel de azijn met de poedersuiker en 1 ½ dl water tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Kneed intussen voor het deeg de margarine, het volkorenmeel, de bloem en een snuf zout tot een soepel deeg. Verdeel het in 6 bolletjes en druk deze uit in de holtes van de vorm. Bak ± 10 min. voor in de oven.
Verhit intussen voor de vulling de olie en fruit de prei hierin tot hij zacht is. Bestrooi met de rozemarijn en peper en zout naar smaak en roer de bloem erdoor. Voeg de haverroom toe en laat 2 min. zachtjes koken. Neem de pan van de pit en roer de kaas erdoor. Verdeel de vulling over de bodems en bak de taartjes in ± 20 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat 1 uur afkoelen in de vorm. Leg intussen de venkel in de azijn. Haal de taartjes voorzichtig uit de vorm en top ze met de ingelegde venkel, de asperges en radijs en garneer met de waterkers en de bladsla.
Bereidingstijd: ± 20 min. ± 30 min. oventijd + 1 uur afkoelen