null Beeld

PREMIUM

Recept: Vanille-kokosijsjes met pure chocolade en piment d’Espelette

Wie wel van een smaakuitdaging houdt, zou deze vanille-kokosijsjes met een dikke laag pure chocolade en een topping van lichtpittige piment d’Espelette eens moeten proberen.

Een lust voor het oog, deze ijsjes met een pittig pepertje.

Ingrediënten voor vanille-kokosijsjes met pure chocolade en piment d’Espelette

(6 stuks)

  • 300 ml slagroom
  • 125 ml kokosroom
  • 4 eierdooiers
  • 80 g suiker
  • merg van ½ vanillestokje
  • 200 g pure chocolade, fijngehakt
  • 20 g kokosolie
  • ½ tl piment d’Espelette*, om te bestrooien

Extra nodig: 6 ijsvormpjes van ± 120 ml inhoud, houten stokjes

Vermeng 150 ml van de slagroom, de kokosroom, de eierdooiers, de suiker en het vanillemerg in een kom die op een pan past. Breng in de pan een laag water aan de kook en zet de kom erop. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Klop met de mixer tot een luchtige crème. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel hem door de crème. Verdeel deze over de ijsvormpjes en zet 30 min. in de vriezer. Steek dan de stokjes in het ijs en zet nog ± 3 uur in de vriezer. Smelt de chocolade en de kokosolie in een steelpan en roer goed glad. Neem de ijsjes uit de vormpjes en doop ze in de chocolade zodat ze rondom bedekt zijn. Leg de ijsjes op aluminiumfolie en leg ze terug in de vriezer. Bestrooi ze vlak voor het serveren met de piment d’Espelette.

Bereidingstijd: ± 35 min. + ± 3½ uur vriestijd

*Piment d’Espelette is een aromatisch, niet heel erg pittig pepertje uit Frans Baskenland met een licht zoete, nootachtige smaak. De pepertjes worden eerst aan de lucht en daarna in de oven gedroogd, waarna ze tot poeder worden gemalen.

Colette Beyne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden