null Beeld Lisa Björner
Beeld Lisa Björner

PREMIUM

Recept: Tomaatspiesen met basilicumolie & burrata

Makkelijk te maken en supersnel klaar zijn deze spiesen met kerstomaten in verschillende kleuren, met romige burrata en basilicumolie.

Met het geroosterde zuurdesembrood erbij de perfecte zomerlunch.

Ingrediënten voor tomaatspiesen met basilicumolie & burrata

(Voor 4 personen)

  • 400 g kerstomaten in verschillende kleuren
  • milde olijfolie
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 200 g burrata of mozzarella

Voor de basilicumolie

  • de blaadjes van 1 plantje basilicum
  • ¾ dl extra vierge olijfolie

Extra nodig: metalen spiesen, hakmolentje of keukenmachine

Rijg de tomaten aan de spiesen. Bestrijk ze dun met olie en maal er peper en zout naar smaak boven. Pureer voor de basilicumolie de basilicumblaadjes met de olie en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk het brood dun met olie. Rooster de tomaatspiesen op een hete barbecue rondom tot ze licht barsten. Rooster het brood aan beide kanten kort mee. Leg de spiesen op een schaal, zet de burrata erbij en lepel er wat basilicumolie over. Serveer de rest van de olie en het brood erbij.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Anna Wendt/Living Inside. Tekstbewerking: Colette Beyne.Lisa Björner
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden