null Beeld

Recept: Thaise salade met biefstuk

Kleurig, vol verse groenten en/of fruit, goed voor te bereiden en niet te zwaar, dat is deze heerlijke Thaise salade met biefstuk. Makkelijk te maken, maar net even anders.

Dat wordt smullen. Aan de slag!

Benodigdheden

  • 4 kropjes little gem, in repen
  • 200 g gele kerstomaten, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • ½ komkommer, in plakjes
  • Handvol munt, grof gesneden + extra om te garneren
  • 400 g biefstuk of ossenhaas
  • 1 el arachide – of maïskiemolie
  • Versgemalen peper, zout
  • 2 el ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • Voor de dressing
  • 1 bosje koriander + extra om te garneren
  • 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el arachide- of maïskiemolie
  • 3 el citroensap
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 el Thaise vissaus
  • 1 tl sesamolie

Extra nodig: vijzel, grillpan of barbecue

Zo maak je de Thaise salade met biefstuk

Bereidingstijd: ± 30 min.

  1. Snijd voor de dressing de steeltjes van de koriander fijn en maal ze samen met de rode peper, de knoflook en de arachideolie in de vijzel tot een egaal papje.
  2. Voeg het citroensap, de suiker, de vissaus en de sesamolie toe. Zet opzij.
  3. Vermeng voor de salade de sla met de tomaten, de komkommer en de ui.
  4. Hak de korianderblaadjes grof en meng ze samen met de munt door de salade.
  5. Bestrijk het vlees dun met olie en gril het aan beide zijden ± 2 min.
  6. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd het vlees in dunne plakjes.
  7. Maal er peper en zout naar smaak boven en schep het vlees door de salade.
  8. Besprenkel met de dressing en garneer met de pinda’s en de extra kruiden.

Eet smakelijk!

null Beeld

Productie en bewerking | Colette Beyne

Recepten en foodstyling | Ilse D’ Hooghe

Fotografie | Wout Hendrickx

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-38. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

null Beeld

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Manon Maas

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden