null Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling & recepten: Les Filles Rouges.
Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling & recepten: Les Filles Rouges.

PREMIUM

Recept: tagliatelle in citroenroomsaus met raapstelen en pecorino

Simpel maar lekker is verse tagliatelle in een citroenroomsaus met frisse raapstelen en pecorino.

Met een gemengde salade erbij maak je van deze tagliatelle een nóg completer hoofdgerecht.

Ingrediënten voor tagliatelle in citroenroomsaus met raapstelen en pecorino

voor 4 personen

  • boter
  • 2 sjalotjes, in dunne ­reepjes
  • geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
  • 250 ml slagroom
  • versgemalen peper, zout
  • 400 g verse tagliatelle
  • 200 g raapstelen, grof ­gesneden
  • stukje pecorino van ± 100 g, geraspt

Smelt een klontje boter en fruit hierin de sjalot op lage pit. Voeg een volle theelepel citroenrasp en de room toe en laat inkoken tot een vrij dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta, de raapstelen en 60 g van de geraspte pecorino door de citroenroomsaus en meng goed. Breng op smaak met extra peper. Serveer met de rest van de geraspte kaas. Lekker met een gemengde salade.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Colette BeyneWout Hendrickx. Foodstyling & recepten: Les Filles Rouges.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden