PREMIUM
Recept: Spaghetti met garnalen, asperges en courgettereepjes met pittige tomatensaus
Lekker zomers is deze lichte pasta met tomatensaus, gebakken garnalen en gegrilde groene asperges en courgetterepen.
De pepertjes in de saus maken 'm lekker pittig.
Ingrediënten voor spaghetti met garnalen, asperges en courgettereepjes met pittige tomatensaus
(Voor 4 personen)
- 300 g spaghetti
- versgemalen peper, zout
- 4 el milde olijfolie
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, zeer fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
- 400 g tomatenblokjes (blik, inh. ± 400 g)
- 2 el gehakte peterselie + extra om te serveren
- 500 g grote gepelde garnalen
- 500 g groene asperges, eventueel doormidden gesneden
- 1 courgette, in dunne repen net zo lang als de asperges
- 1 citroen, gehalveerd
- 1 à 2 el panko of grof paneermeel
- 1 el roze peperkorrels
Extra nodig: grillpan
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, schud om met een drup olie en houd warm. Verhit 1 el van de olie en fruit hierin de rode peper en de knoflook. Roer de tomatenblokjes en de peterselie erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit in een andere pan ± 1½ el olie en bak hierin de garnalen rondom krokant en net gaar. Schep er een lepel saus door. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges en de courgette-repen met de rest van de olie en bak ze ± 2-3 min. aan beide kanten in de grillpan. Bak de citroenparten 1-2 min. mee. Bestrooi met de panko en breng op smaak met peper en zout. Verdeel alles over verwarmde borden en lepel de rest van de saus erover. Bestrooi met de peperkorrels en de extra peterselie.
Bereidingstijd: ± 25 min.