null Beeld Goed Gevoel.
Beeld Goed Gevoel.

PREMIUM

Recept: salade met tuinbonen, veganaise en hartige granola

Heerlijk, deze salade met tuinbonen en peultjes en een dressing van huisgemaakte veganaise.

De topping van hartige granola maakt de salade net even anders dan anders.

Ingrediënten voor salade met tuinbonen, veganaise en hartige granola

(voor 2 personen)

Voor de hartige granola

  • 200 g havermout
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g ­walnoten
  • 12 tl gedroogde oregano
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl l chilivlokken
  • 2 el ­honing
  • 6-8 el zonnebloemolie
  • 1 tl l zout

Voor de veganaise

  • 80 ml sojamelk
  • 1 el wittewijnazijn
  • ± 2 tl l mosterd
  • 160 ml zonnebloemolie
  • versgemalen peper, zout
  • sap van 1 limoen

Voor de salade

  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 200 g gedopte tuinbonen (verse of diepvries)
  • 200 g peultjes
  • 1 kiwi met schil, in stukjes
  • 200 g waterkers of veldsla

Verwarm de oven voor op 165 °C (onder- en bovenwarmte). Meng alle ingrediënten voor de granola goed door elkaar, verdeel over een bakplaat en bak in 35-45 min. in het midden van de oven lichtbruin. Roer regelmatig door. Doe voor de veganaise de sojamelk, de azijn en de mosterd in een hoge maatbeker. Zet de mixer in de beker. Zet de mixer aan en voeg geleidelijk aan de zonnebloemolie toe. Ga voorzichtig op en neer met de mixer tot de veganaise is gebonden. Breng op smaak met peper en zout. Meng voor de dressing het limoensap met 100 g van de veganaise* en de bosui. Zet in de koelkast. Kook voor de salade de tuinbonen en de peultjes 1 min. in ruim kokend water. Spoel koud in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder het buitenste vliesje van de tuinbonen. Meng de kiwi met alle groenten en breng op smaak met de peper en zout. Bestrooi met granola en schep er een lepel dressing op.

Bereidingstijd: ± 35 min.

*Bewaar de rest van de veganaise in een potje in de koelkast.

Elise van de Poele (receptuur) en Colette Beyne (tekstbewerking).Goed Gevoel.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden