null Beeld Goed Gevoel.
Beeld Goed Gevoel.

PREMIUM

Recept: salade met geitenkaas, bramen en rauwe ham

Zoek het niet te ver, met het lokale aanbod aan fruit, zuivel en vlees kun je ook alle kanten op. Weer eens wat anders dan mango, Italiaanse ham of mozzarella.

Bramen, rauwe ham en geitenkaas maken deze zomerse salade nóg zomerser.

Ingrediënten voor salade met geitenkaas, bramen en rauwe ham

(voor 4 personen)

  • 1 courgette
  • milde olijfolie
  • versgemalen peper, zout
  • paar takjes basilicum
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 el appelazijn of wittewijnazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 100 g gemengde sla
  • 200 g bramen
  • 150 g zachte Hollandse geitenkaas met korst, in plakken
  • 100 g rauwe ham

Extra nodig: grillpan

Schaaf de courgette in zeer dunne (lengte)plakjes met behulp van een mandoline of snijd ze zo dun mogelijk. Besprenkel ze met milde olijfolie. Verhit de ­grillpan en bak de courgetteplakjes aan beide kanten lichtbruin. Maal er peper en zout naar smaak boven en laat afkoelen. Hak ± 6 blaadjes basilicum fijn en meng ze met de mosterd, de honing, de azijn, de extra vergine olijfolie en peper en zout naar smaak. Meng de sla met de gegrilde courgette en de bramen. Leg de geitenkaas en de ham erop en lepel de dressing erover. Garneer met de rest van de basilicum. Lekker met warm (stok)brood.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Elise van de Poele (receptuur) en Colette Beyne (tekstbewerking).Goed Gevoel.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden