null Beeld Stockfood/BeeldigBeeld
Beeld Stockfood/BeeldigBeeld

PREMIUM

Recept: Saffraan-rozenroomijs

Dit roomijs met rozenwater dankt zijn intens gele kleur en fijne smaak aan saffraan.

De saffraan, het rozenwater en de topping van ­gedroogde rozenblaadjes geven het ijs een oosters tintje.

Ingrediënten voor saffraan-rozenroomijs

(Voor 6-8 personen)

  • 500 ml melk
  • 12 saffraandraden
  • 3 eierdooiers
  • 150 g suiker
  • 150 g slagroom
  • 2 el rozenwater
  • 2 el gedroogde rozenblaadjes

Extra nodig: handmixer, kookthermometer, cakevorm van ± 25 cm lang

Verwarm 100 ml van de melk tot lauwwarm. Neem de pan van de pit, roer de saffraan erdoor, dek af en laat ± 30 min. trekken. Klop de eierdooiers en de suiker met de mixer tot een luchtige crème. Breng de rest van de melk aan de kook. Zeef de saffraan-melk en roer hem door de melk. Roer de melk in gedeelten door de eier-suikercrème. Schenk terug in de pan en verwarm al roerend tot ± 85°C, zodat een vrij dikke vla ontstaat. Neem de pan van de pit en laat afkoelen. Klop de slagroom half stijf en roer hem samen met het rozenwater door de saffraan-vla. Draai er in de ijsmachine roomijs van volgens de gebruiksaanwijzing en zet tot gebruik in de vriezer. Bestrooi voor het serveren met de rozenblaadjes. Snijd in plakken of schep er bolletjes uit.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 30 min. rusten + afkoelen + ijs draaien

Colette BeyneStockfood/BeeldigBeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden