PREMIUM
Recept: Saffraan-rozenroomijs
Dit roomijs met rozenwater dankt zijn intens gele kleur en fijne smaak aan saffraan.
De saffraan, het rozenwater en de topping van gedroogde rozenblaadjes geven het ijs een oosters tintje.
Ingrediënten voor saffraan-rozenroomijs
(Voor 6-8 personen)
- 500 ml melk
- 12 saffraandraden
- 3 eierdooiers
- 150 g suiker
- 150 g slagroom
- 2 el rozenwater
- 2 el gedroogde rozenblaadjes
Extra nodig: handmixer, kookthermometer, cakevorm van ± 25 cm lang
Verwarm 100 ml van de melk tot lauwwarm. Neem de pan van de pit, roer de saffraan erdoor, dek af en laat ± 30 min. trekken. Klop de eierdooiers en de suiker met de mixer tot een luchtige crème. Breng de rest van de melk aan de kook. Zeef de saffraan-melk en roer hem door de melk. Roer de melk in gedeelten door de eier-suikercrème. Schenk terug in de pan en verwarm al roerend tot ± 85°C, zodat een vrij dikke vla ontstaat. Neem de pan van de pit en laat afkoelen. Klop de slagroom half stijf en roer hem samen met het rozenwater door de saffraan-vla. Draai er in de ijsmachine roomijs van volgens de gebruiksaanwijzing en zet tot gebruik in de vriezer. Bestrooi voor het serveren met de rozenblaadjes. Snijd in plakken of schep er bolletjes uit.
Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 30 min. rusten + afkoelen + ijs draaien