PREMIUM

Recept: rode curry met linzen, bloemkool, zoete aardappel, kikkererwten & spinazie

null Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.
Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Deze rijkgevulde rode curry met rode linzen, bloemkool, zoete aardappel, kikker-erwten en cashewnoten zit boordevol groenten en is een tikje pittig.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Ingrediënten voor een rode curry met linzen

  • 150 g rode linzen
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 2 zoete aardappelen, in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el rode currypasta*
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g kikkererwten (blik of pot)
  • 200 g kleinbladige spinazie
  • sap van 1 limoen
  • ± ½ el geraspte (geschilde) gemberwortel
  • blaadjes van ½ bosje koriander
  • handvol ongezouten cashewnoten, grof gehakt

Zo maak je de rode curry

Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de bloemkool, aardappel, tomatenblokjes, de currypasta en de kokosmelk toe en laat ± 8 min. stoven. Schep de linzen, de kikkererwten en de spinazie erdoor en breng de curry op smaak met limoensap en gember. Laat nog 8 min. verder garen. Bestrooi met de koriander en de cashewnoten. Lekker met pappadums!

Bereidingstijd: ± 30 min.

Weetje: Rode currypasta is licht pittig en dankt zijn intense kleur en smaak aan de basis van gedroogde rode pepers.

De met een * gemerkte ingrediënten zijn te koop in grote supermarkten en online.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden