PREMIUM
Recept: rijsttaart met kersencompote
Hij heeft wel iets weg van een cheesecake, deze rijsttaart met zelfgemaakte kersencompote.
Hoe je de lekkerste compote krijgt? Met verse kersen uit eigen land natuurlijk.
Ingrediënten voor rijsttaart met kersencompote
Voor 8-10 personen.
- 2 eieren (M)
- 50 g suiker
- snuf zout
- 60 g boter
- merg van 1 vanillestokje
- 2 el bloem + extra om te bestuiven
- 750 g rijstepap, vers of uit beker/pot
Voor de compote
- 400 g kersen, vers of diepvries
- speculaas- of koekkruiden
- 1 el suiker
- 1 el maizena
- muntblaadjes
Extra nodig: bakvorm van 22 cm Ø, ingevet
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheid de eieren. Klop het eiwit stijf met de suiker en het zout. Smelt de boter met daarin het vanillemerg op een zeer laag pitje. Meng de vanilleboter met de eierdooiers, bloem en rijstepap. Spatel voorzichtig het eiwit door het beslag. Bestuif de bakvorm met bloem en giet het beslag erin. Bak de taart in 50-60 min. gaar en lichtbruin. Laat afkoelen.
Maak de kersencompote. Ontpit de verse kersen en halveer ze. Als je diepvrieskersen gebruikt, ontdooi ze dan niet. Verwarm de kersen met een snuf speculaaskruiden en de suiker in een steelpannetje en laat 10 min. zachtjes koken zonder deksel. Meng de maizena met 3 el van het kooknat en roer het papje dan door de kersen. Laat afkoelen en serveer bij de taart. Garneer met muntblaadjes.
Bereidingstijd: ± 35 min. + ± 60 min. oventijd + afkoelen
Baktip Wordt de taart te bruin, dek hem dan af met aluminiumfolie en laat hem zo verder garen in de oven.
Resttip Kersencompote over? Hij is ook heerlijk op pannenkoeken, door de yoghurt of vla of bij (vanille-)ijs.