Margriet logo
null Beeld Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling)
Beeld Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling)

PREMIUM

Recept: Rijstsalade met gebakken zalmfilet

Van deze rijstsalade met groenten kun je al een groot deel de avond tevoren voorbereiden. Op de dag zelf alleen nog even de zalm bakken en klaar ben je.

Ideaal voor zomerse avonden waar je zo lang mogelijk buiten wilt zitten en zo kort mogelijk in de keuken wilt staan.

Ingrediënten voor rijstsalade met gebakken zalmfilet

(Voor 4 personen)

  • 150 g volkorenrijst
  • versgemalen peper, zout
  • 200 g haricots verts, in stukjes van ± 3 cm
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 zalmfilets van ± 120 g elk
  • 1 citroen, in parten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 bosuien, in ringetjes
  • 120 g geraspte wortel
  • 1½ el wittewijnazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte dragon
  • 4 el gedroogde cranberries

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Blancheer intussen de boontjes in gezouten water. Spoel ze koud in een vergiet en laat uitlekken. Meng de rijst met de haricots verts, alle ui, de wortel, de extra vergine olie en de azijn en zet afgedekt weg. Verhit de milde olijfolie en bak hierin de zalm aan beide kanten op middelhoge pit lichtbruin en net gaar. Maal er peper en zout naar smaak boven. Bestrooi de salade met de kruiden en de cranberries en schep hem bij de zalm. Geef er een part citroen bij.

Bereidingstijd: ± 25 min. + afkoelen rijst

Ilse D’Hooge (recepten) en Colette Beyne (tekstbewerking)Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling)

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden