null Beeld

Recept: Ravioli met ricotta-tomaatvulling

Deze ravioli is gevuld met ricotta, basilicum en zon-gedroogde tomaat. Door uit te gaan van superdunne kant-en-klare wontonvelletjes gaat het vullen heel gemakkelijk en is het resultaat perfect! Lekker met de basilicumroomsaus en groene groenten.

Ravioli met ricotta-tomaat-vulling, groene groenten en basilicumroomsaus

Ingrediënten

- 20 g basilicum, grof gehakt

- 150 g ricotta

- 4 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt

- 1 ei, gesplitst

- versgemalen peper, zout

- 40 ronde wontonvelletjes (gyoza)*

- 2 ½ dl kookroom

- 1 tl marmite**

- ½ struikje broccoli

- 100 g sperziebonen

- 100 g tuinerwtjes

- 100 g Parmezaanse kaas

Bereiding

- Meng de helft van de basilicum met de ricotta, de zongedroogde tomaat en de eierdooier. Breng op smaak met peper en zout.

- Leg 20 wontonvelletjes naast elkaar en schep op het midden van elk velletje een flinke theelepel van het ricottamengsel.

- Klop het eiwit los en smeer de velletjes deeg rondom de vulling in met het eiwit.

- Leg over de vulling een tweede wontonvelletje en druk de zijkanten goed op elkaar.

- Breng de room aan de kook met de marmite en laat ± 10 min. op laag vuur tot de helft inkoken.

- Voeg de rest van de basilicum toe en pureer de saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- Kook de sperziebonen in ruim water met zout 2 min. en voeg dan de broccoli toe. Voeg na weer 2 min. de tuinerwten toe en kook alle groenten nog ± 2-3 min.

- Schep de groenten uit de pan en laat uitlekken.

- Voeg de ravioli voorzichtig toe aan het kokende water en kook ze in 2-3 min. gaar. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit het water en verdeel ze over diepe borden.

- Schep de groenten erop en lepel de saus eroverheen.

- Schaaf er met een kaasschaaf of dunschiller mooie flinters Parmezaanse kaas boven.

Bereidingstijd: ± 45 min.

*Wontonvelletjes zijn te koop bij de toko. Mocht je geen ronde kunnen vinden steek dan de vierkante uit met een ronde steker.

**Marmite is een vegetarische kruidenpasta. Te koop bij de supermarkt.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden