null Beeld Lisa Bjorner.
Beeld Lisa Bjorner.

PREMIUM

Recept: Quiche met geitenkaas, biet, walnoten en honing

Bieten, geitenkaas, honing, tijm en walnoten vormen een heerlijke combinatie. De volkorenbodem past er goed bij.

De aardse smaken van biet en walnoot combineren heerlijk met het friszoete van tijm en geitenkaas.

Ingrediënten voor quiche met geitenkaas, biet, walnoten en honing

(Voor 4-6 personen)

Voor het deeg

  • 100 g boter, in blokjes
  • 75 g volkorenmeel
  • 75 g bloem
  • versgemalen peper, zout

Voor de vulling

  • 600 g gemengde bieten, rood, geel en chioggia, gekookt
  • 2 el milde olijfolie
  • 3 eieren (M)
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g geraspte pittig belegen kaas
  • 1 el honing
  • 300 g zachte geitenkaas + extra voor de topping

Voor de topping

  • 50 g walnoten
  • takjes tijm
  • 1-2 el honing
  • jonge bladsla

Extra nodig: open taartvorm van 24 cm Ø, ingevet, ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vermeng voor het deeg de boter met het volkorenmeel, de bloem en een snuf zout en kneed er met 1-2 el water een samenhangend deeg van. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem in met een vork en zet ± 30 min. in de koelkast. Snijd voor de vulling de bieten in stukjes en schep ze in de ovenschaal om met de olie en peper en zout naar smaak. Bak ze 15-20 min. in het midden van de oven of tot ze bijna zacht zijn. Klop intussen de eieren met de crème fraîche, de kaas, de honing en peper en zout naar smaak los. Dek de deegbodem af met aluminiumfolie en bak 10 min. in de oven. Verwijder dan het folie en bak nog 5 min. Verdeel de biet en de geitenkaas over de deegbodem en schenk het eiermengsel erover. Bak de quiche 25-30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Rooster intussen voor de topping de walnoten in een droge koekenpan. Neem de quiche uit de oven en garneer met de extra geitenkaas, de noten, de tijm, de honing en de bladsla.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 1 uur oventijd + ± 30 min. koeltijd

Anna Wendt/Living Inside en Colette Beyne (productie en bewerking).Lisa Bjorner.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden