MT28 M28 Culi Beeld Wout Hendrickx, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Les Filles Rouges. Tekstbewerking: Colette Beyne.
Beeld Wout Hendrickx, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Les Filles Rouges. Tekstbewerking: Colette Beyne.

PREMIUM

Recept: Portugese venkel-kruidensalade met tomaat en venusschelpen

Een bijzondere salade uit Portugal van gekookte venusschelpen met dungesneden venkel, tomaat en vier soorten groene kruiden.

Vol smaak en vol vitamines. Bom proveito!

Ingrediënten voor Portugese venkel-kruidensalade met tomaat en venusschelpen

(voor 4 personen)

  • 2 venkelknollen
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 kg venusschelpen
  • versgemalen peper, zout
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • blaadjes van 1 bosje bladpeterselie
  • blaadjes van 1 bosje basilicum
  • blaadjes van 1 bosje munt
  • handvol kervel
  • 4 tomaten, in partjes

Snijd 1 venkelknol in fijne reepjes en de andere in dunne plakjes. Verhit de milde olijfolie en bak hierin de venkelreepjes, sjalot en knoflook 1 min. omscheppend. Voeg dan de venusschelpen toe. Maal er peper naar smaak boven en blus met de wijn. Leg het deksel op de pan en schud om. Laat op middelhoge pit 3-4 min. koken of tot alle schelpjes open zijn. Giet af, maar vang het kooknat op. Meng 100 ml kooknat met de extra vergine olie en het citroensap. Zet opzij. Hussel de kruiden door elkaar. Verdeel de plakjes venkel, de tomaat en de helft van de dressing over een schaal en maal er peper en zout naar smaak boven. Schep de kruidensalade en de venusschelpen erop en lepel de rest van de dressing erover. Lekker met pasta of brood.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Les Filles RougesWout Hendrickx, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Les Filles Rouges. Tekstbewerking: Colette Beyne.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden