null Beeld Lisa Bjorner.
Beeld Lisa Bjorner.

PREMIUM

Recept: Plaatquiche met pastinaak, verse worst en taleggio

Deze plaatquiche maak je met koelvers bladerdeeg, wel zo handig! Met zijn vulling van flinterdun gesneden pastinaak, verse worst en taleggio is hij net even ander dan anders.

Een lekkere salade of een soepje erbij en klaar is je avondmaaltijd.

Ingrediënten voor plaatquiche met pastinaak, verse worst en taleggio

(Voor 4 personen)

Voor het deeg

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 ei (M), losgeklopt

Voor de vulling

  • versgemalen peper, zout
  • 2 grote pastinaken, in zeer dun geschaafde plakken, liefst op een mandoline
  • 2 el boter
  • 3-4 grote (banaan) sjalotten, in dunne schijven
  • ½ el poedersuiker
  • 150 g verse roomkaas naturel
  • 150 g taleggio, in dunne plakken
  • 1 verse worst
  • rasp van 1 biologische citroen
  • cress naar keuze

Verwarm de oven voor op 225 °C. Rol het deeg mét bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de randen 1 cm omhoog en zorg dat de hoeken goed vast zitten. Prik de bodem in met een vork en bestrijk de randen met losgeklopt ei. Blancheer de pastinaak in ruim water met zout ± 1 min., schep uit de pan en laat uitlekken. Dep de plakken droog. Verhit de boter en fruit de sjalot hierin 2-3 min. Bestrooi met de suiker en laat de sjalot karamelliseren. Bestrijk het deeg dun met de roomkaas, verdeel de pastinaak er gelijkmatig over en leg de taleggio erop. Verwijder het vel van de worst en snijd in kleine stukjes. Verdeel de sjalot en de worststukjes over de kaas en bak de quiche in 15-25 min. goudbruin en gaar. Neem de quiche uit de oven, maal er peper naar smaak boven en bestrooi met de citroenrasp en de cress. Lekker met veldsla.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 25 min. oventijd

Anna Wendt/Living Inside en Colette Beyne (productie en bewerking).Lisa Bjorner.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden