Recept: plaatpizza met geraspte mozzarella en groente
Op zoek naar een gerecht waar de hele familie van kan smullen? Probeer dan eens deze plaatpizza, belegd met tomaat, courgette, champignons en spinazie. Garneer ‘m met basilicum en mozzarella, en smullen maar!
Ga je voor een plantaardige variatie op kaas, dan is het nog volledig plantaardig ook.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen
- 2 verpakkingen (ongeveer 400 g) kant-en-klaar pizzadeeg
- Ongeveer 260 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld de plantaardige Nurishh Mozarella geraspt
- 2 tomaten, in dunne halve maantjes
- ½ courgette, in dunne halve maantjes
- 400 g passata
- 250 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
- 100 g spinazie
- 15 g basilicum
- 4 tl gedroogde oregano
- zout en peper, naar smaak
- olijfolie
- zonnebloemolie
Bereidingswijze van de plaatpizza
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak de kastanjechampignons in een koekenpan met olijfolie op middelhoge temperatuur. Bak ze 6-8 minuten en zet de champignons daarna in een kommetje apart. Haal een doekje over de pan en voeg een scheut zonnebloemolie toe. Bak nu de spinazie 2 minuten tot deze begint te verwelken, zet daarna apart. Breng op smaak met zout en peper.
- Rol de twee verpakkingen pizzadeeg uit op twee met bakpapier beklede bakplaten.
- Bestrijk de degen rijkelijk met de passata en verdeel hier de gedroogde oregano overheen.
- Verdeel eerst 2/3 van de Mozarella geraspt over de pizza’s. Garneer nu met de kastanjechampignons, spinazie, courgette en tomatenplakjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de overgebleven kaas over de plaat pizza’s.
- Bak de pizza’s 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!
Recept & beeld | Nurishh