null Beeld

Recept: pittige papajasalade met pindadressing

Geen zin om vanavond uren in de keuken te staan? Probeer dan deze pittige papajasalade met pindadressing eens. Dit recept is naast verrukkelijk ook nog eens erg gezond én makkelijk klaar te maken.

Het onderstaande recept is voor 6 personen.

Benodigdheden pittige papajasalade:

  • 1 krop Romaine sla, kleiner gescheurd
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
  • vruchtvlees van 1 papaja, in stukjes
  • vruchtvlees van 1 mango, in stukjes
  • 200 g alfalfa of taugé
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in dunne ringetjes
  • sap van 1 limoen
  • ½ bosje koriander, fijngesnedenvoor de pindadressing
  • 3 el pindakaas
  • 0,75 dl arachide- of zonnebloemolie
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 teen knoflook, geperst
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl honing
  • versgemalen peper, zout

Bereidingswijze:

  1. Klop voor de dressing de pindakaas en de olie door elkaar en verdun eventueel met een scheutje heet water tot de gewenste dikte.
  2. Roer de gember, de knoflook, het limoensap en de honing erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Leg de sla op een schaal en verdeel de ui, het fruit, de taugé en de rode peper erover.
  4. Besprenkel met het limoensap en lepel de dressing erover. Bestrooi met de koriander.Bereidingstijd: ± 20 min.
null Beeld

Ziet er goed uit!

Productie en bewerking | Colette Beyne

Fotografie | Living Inside/Lisa Björner

Willem van Kasteren

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden