null Beeld Dietlind Wolf
Beeld Dietlind Wolf

PREMIUM

Recept: pistache-energieballetjes

Neem gerust nog zo’n energieballetje op basis van rauwe pistachenoten, dadels, amandelmeel, lijnzaad en sinaasappel.

Het jasje van gehakte pistachenoten en rozenblaadjes maakt echte beauty's van deze krachtpatsers.

Ingrediënten voor pistache-energieballetjes

± 15 stuks.

  • 90 g gepelde pistachenoten, ongebrand en ongezouten
  • 100 g ontpitte Medjoul dadels, in blokjes
  • 50 g amandelmeel
  • 10 g gebroken lijnzaad
  • 2 el kokosvet, gesmolten
  • 2 tl geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
  • 1 el sinaasappelsap of rozenwater
  • 1el gedroogde biologische rozenblaadjes

Extra nodig: hakmolentje of vijzel

Maal 50 g van de pistachenoten fijn en vermeng ze met de rest van de ingrediënten, op de rozenblaadjes na. Kneed tot een marsepeinachtige massa. Vorm er ± 15 balletjes van. Maal de rest van de pistachenoten met de rozenblaadjes grof in een hakmolentje en doe over in een diep bord. Rol de balletjes erdoor en laat ± 30 min. opstijven in de koelkast. Bewaar de balletjes in een luchtdichte doos op een koele plaats.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 30 min. opstijven

Fotografie: Dietlind Wolf. Recepten & foodstyling: Pia Westermann. Tekstbewerking: Colette Beyne.Dietlind Wolf
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden