null Beeld Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling).
Beeld Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling).

PREMIUM

Recept: Penne met twee soorten tomaat en spinazie

Snel klaar en iedereen lust het: penne met verse tomaten, gedroogde tomaten en spinazie.

Lekker met een groene salade!

Ingrediënten voor penne met twee soorten tomaat en spinazie

(Voor 4 personen)

  • 400 g volkoren of speltpenne
  • vers­gemalen peper, zout
  • 2 el tomatenolie van zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 100 g zongedroogde tomaten, kleiner gesneden (potje)
  • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 g spinazie
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 el gehakte basilicum + extra om te garneren
  • 50 g geschaafde Parmezaanse kaas

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de tomatenolie en fruit hierin de knoflook en de sjalot. Voeg de zongedroogde en de verse tomaten toe en bak 2-3 min. mee. Roer er dan de tomatenpuree en de bouillon door en laat ± 5 min. zachtjes koken. Laat de spinazie slinken in de saus en roer de kruiden erdoor. Voeg de uitgelekte penne toe en spatel om tot de pasta rondom met saus is bedekt. Verdeel over borden en garneer met de kaas en de extra basilicum.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Ilse D’Hooge (recepten) en Colette Beyne (tekstbewerking)Bram Debaenst (fotografie), Ilse D’Hooge (foodstyling).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden