Recept: omelet met garnalen, voorjaarssalade en green goddess-saus
Met een omelet kun je éindeloos variëren: er is op dat gebied voor iedereen wel wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze hartige omelet met garnalen, voorjaarssalade en green goddess-saus? Wij vinden 'm heerlijk!
Dit recept is goed voor vier personen.
Benodigdheden
Voor de omelet:
- 8 eieren
- 120 ml melk
- 1 el olijfolie om in te bakken
Voor de vulling:
- 200 g gemengde sla
- ½ bosje radijs, in flinterdunne plakjes
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- 200 g Noordzeegarnalen
- versgemalen peper, zout
Voor de green goddess-saus:
- 10 g bieslook
- 10 g platte peterselie
- 10 g dragon
- 10 g basilicum
- 5 g dille
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- sap van 1 citroen
- 4 el halfvolle mayonaise
- 4 el zure room
Naast bovenstaande ingrediënten heb je ook een blender nodig voor dit recept.
Bereidingswijze omelet met garnalen
- Pluk voor de green goddess-saus de blaadjes van alle kruidentakjes en hak de blaadjes grof.
- Mix de kruiden, de knoflook en het citroensap fijn in de blender en verdun eventueel met een scheutje water.
- Roer de mayonaise en de zure room erdoor, zodat je een mooie, frisse groene saus krijgt.
- Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
- Roer voor de omeletten de eieren los.
- Giet de melk erbij, voeg peper en zout naar smaak toe en klop stevig verder los.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en giet er een kwart van het eiermengsel in.
- Bak er op lage pit een dunne omelet van en houd warm in aluminiumfolie. Bak zo nog drie omeletten.
- Vul ze met de sla, radijs, lente-ui en garnalen en klap dubbel.
- Serveer met de saus.
Bereidingstijd: ± 15 min.
Ziet er goed uit!
Fotografie | Maarten van der Wal
Recept | Dosia Brewer
Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 16– 2021. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.