null Beeld

Recept: Nutella-MonChoutaart met gekonfijte sinaasappelschil

Nutella-MonChoutaart met gekonfijte sinaasappelschil (12 punten)

Ingrediënten

• 8 koelverse pannenkoeken van ø 20 cm

• 1 grote biologische sinaasappel

• 4 el suiker

voor de mon chou-crème

•300 g MonChou

•50 ml slagroom

•2 el suiker

voor deNutellacrème

•1 pot Nutella (inh. 400 g)

•100 ml slagroom

•2 zakjes agar-agarpoeder*

voor het chocoladeglazuur

•50 ml slagroom

•200 g pure chocolade, fijngehakt

Bereiding

-Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm ø met bakpapier.

- Klop voor de MonChou-crème de roomkaas met de slagroom en de suiker romig met een mixer.

-Klop voor de Nutella-crème de Nutella zacht met een mixer.

-Breng de slagroom aan de kook en voeg al roerend het agar-agarpoeder toe. Laat al roerend met een klopper 2 min. doorkoken.

- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel in ± 2 min. wat dikker worden. Voeg het dan

direct bij de Nutella en klop met de mixer gedurende 1½ min. tot een mooie crème.

- Leg twee vellen bakpapier op het aanrecht, zo groot zodat er op elk vel 4 pannenkoeken

passen.

-Verdeel over 4 pannenkoeken de MonChou-crème en verdeel over 3 pannenkoeken de Nutellacrème. Houd 2 cm. vrij van de buitenkant van de pannenkoeken.

-Bouw nu de taart op, leg eerst een pannenkoek met Monchoucrème op de bodem van de

springvorm. Leg hierop een pannenkoek met Nutella. Daarop weer een met MonChou-crème. Ga zo door tot de pannenkoeken op zijn en dek af met de onbelegde pannenkoek.

-Zet de taart afgedekt in de koelkast.

- Breng voor het glazuur de slagroom aan de kook en laat hierin de chocolade al roerend smelten.

-Haal de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen tot een dikke chocoladepasta.

-Haal de taart uit de koelkast en schep de chocolade op de taart. Verdeel over de

bovenkant en zijkant met een nat mes.

-Zet de taart weer in de koelkast en laat 30 min. opstijven.

-Schil voor de gekonfijte sinaasappel de sinaasappel dik af en verwijder het wit. Snijd de schillen in heel dunne, lange reepjes.

-Breng 150 ml water met de suiker aan de kook en laat hierin de sinaasappel op laag vuur 13 min. zachtjes koken.

-Schep ze op bakpapier en laat ze afkoelen.

-Garneer de taart met de gekonfijte sinaasappel en serveer direct. Bewaar

de overgebleven taart in de koelkast.

Bereidingstijd: ± 25 min. + 35 min. koeltijd

*Van Marmello, o.m. verkrijgbaar

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden