null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Recept: noedels met gemarineerde kalkoenfilet en kokos-satésaus

Heb je zin om vanavond uit te pakken in de keuken? Dan zijn deze noedels met gemarineerde kalkoenfilet misschien wel iets voor jou. Dit gezonde en door de kokos-satésaus tropische gerecht is heerlijk en heb je sneller op tafel dan je denkt.

Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Benodigdheden noedels met gemarineerde kalkoenfilet:

  • het witte deel van 1 stengel sereh (citroengras), buitenste blad verwijderd, in ringetjes
  • verse gemberwortel
  • 3 el arachide- of zonnebloemolie
  • 4 kalkoenfilets à ± 150 gram
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 140 gram satésaus
  • 170 ml kokosmelk
  • 450 gram (koelverse) mie
  • 1 kleine komkommer
  • 2 el ongezouten pinda’s
  • 1 tl sesamolie
  • blaadjes van paar takjes koriander

Bereiding:

  1. Roer de sereh en de gemberwortel door de helft van de olie.
  2. Leg de kalkoenfilets in een platte schaal en schep om met de marinade. Dek af en laat de smaken in de koelkast minimaal 30 min. intrekken.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kalkoenfilets hierin aan beide kanten 3-4 min. Schep uit de pan, zet opzij maar houd warm.
  4. Fruit de sjalot, de knoflook en de helft van de rode peper in dezelfde pan 3 min. en roer er dan de satésaus en de kokosmelk door. Laat op de laagste pit 5 min. zachtjes koken.
  5. Schaaf intussen de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in lange linten.
  6. Kook de mie gaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
  7. Verdeel over kommen. Rol de komkommerlinten op en zet ze op de mie. Snijd de kalkoenfilets in schuine, dikke plakken en leg ze in de kommen.
  8. Roer de sesamolie van de pit af door de saus en lepel de saus over het vlees. Bestrooi met de pinda’s, de koriander en de rest van de rode peper en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 30 min. + 30 min. marineren

null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Smakelijk!

Beeld | Stockfood

Productie & bewerking | Colette Beyne

Willem van KasterenStockFood
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden