null Beeld

Recept: Natasja’s kippensoep

Ingrediënten

- samen 800 g gesneden soepgroenten, bijv. witte kool, wortel, courgette en witte ui

- 1 gegrilde kip, geplukt

voor de bouillon

- 1 soepkip

- 1 ui, grof gesneden

- 1 kleine prei, in ringen

- 2 wortels, in stukken

- 2 stengels bleekselderij, in boogjes

- 1 takje tijm

- 2 kruidnagels

- stukje foelie

- peperkorrels

- 2 biologische kippenbouillontabletten

- versgemalen peper, zout

- 1 gegrilde kip

- verse groene kruiden naar smaak, grof gesneden

Bereiding

- Breng in een soeppan 2 l water en alle ingrediënten voor de bouillon aan de kook.

- Schuim af en laat 3-4 uur trekken op het allerlaagste vuur.

- Zeef de bouillon en breng hem op smaak met de bouillontabletten en peper.

- Kook de soepgroenten 5-10 min. in de soep mee, zodat ze beetgaar blijven.

- Warm de plukken kip mee en roer vlak voor het serveren royaal kruiden door de soep.

Bereidingstijd: ± 25 min. + 3-4 uur trekken van de bouillon

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden