null Beeld Goed Gevoel.
Beeld Goed Gevoel.

PREMIUM

Recept: meeneemsalade met erwtjes, kaas en volkorencouscous

De couscous komt weliswaar van iets verder weg, maar de teelt ervan heeft een vrij lage klimaatbelasting. Verder voeg je erwtjes, komkommer, kaas en yoghurt van eigen bodem toe.

Wil je de salade meenemen naar je werk of een picknick? Bewaar 'm dan in een pot in de koelkast.

Ingrediënten voor meeneemsalade met erwtjes, kaas en volkorencouscous

(voor 4 personen)

  • 200 g (biologische) volkorencouscous
  • 200 g tuinerwtjes (vers of diepvries)
  • 140 g volle yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 10 blaadjes munt
  • 16 blaadjes basilicum
  • versgemalen peper, zout
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 komkommer, in miniblokjes
  • ± 160 g Nederlandse kaas naar keuze, in miniblokjes + extra om te garneren

Extra nodig: blender, 4 weckpotjes

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de erwtjes ± 1 min, spoel koud in een vergiet en laat uitlekken. Mix de yoghurt met de mayonaise, de kruidenblaadjes en peper en zout naar smaak fijn in de blender. Snijd de tuinkers los. Meng de erwtjes met de tuinkers, de komkommer en de kaas en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus over de weckpotjes, schep de couscous erop en daarop de salade. Garneer met de extra kaas. Bewaar de salade tot gebruik in de koelkast.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Elise van de Poele (receptuur) en Colette Beyne (tekstbewerking).Goed Gevoel.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden