null Beeld

Recept: Marshmallowlolly’s met noten & karamel

Deze variant van de lolly ken je misschien nog niet, maar is de perfecte snack voor een avondje televisiekijken. En wie zegt er nou nee tegen de combinatie noten en karamel?

Dit recept is goed voor 10 marshmallowlolly's.

Dit heb je nodig:

  • 25 g pistachenoten, ongezouten
  • 50 g walnoten, ongezouten
  • 100 g zachte karamelsnoepjes, bijv. Lonka
  • 2 tl slagroom
  • ± 10 grote marshmallows

Extra nodig: 10 satéprikkers of andere stokjes

Bereidingswijze voor marshmallowlolly's:

  1. Rooster de noten licht in een droge koekenpan.
  2. Laat ze afkoelen, hak ze klein en schud ze op een bord.
  3. Snijd de karamelsnoepjes klein en doe ze samen met de slagroom in een kleine pan.
  4. Laat op laag vuur smelten en roer goed door.
  5. Doop één kant van de stokjes in de karamel en steek daar de marshmallows aan. Zo blijven ze beter zitten.
  6. Doop de marshmallows eerst in het karamelmengsel en rol daarna door de gehakte noten.
  7. Laat in de koelkast in ± 1 uur opstijven.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 1 uur opstijven

Ziet er goed uit!

null Beeld

Recept | Dosia Brewer

Fotografie | Eric van Lokven

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-8. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden