Recept: Marshmallowlolly’s met noten & karamel
Deze variant van de lolly ken je misschien nog niet, maar is de perfecte snack voor een avondje televisiekijken. En wie zegt er nou nee tegen de combinatie noten en karamel?
Dit recept is goed voor 10 marshmallowlolly's.
Dit heb je nodig:
- 25 g pistachenoten, ongezouten
- 50 g walnoten, ongezouten
- 100 g zachte karamelsnoepjes, bijv. Lonka
- 2 tl slagroom
- ± 10 grote marshmallows
Extra nodig: 10 satéprikkers of andere stokjes
Bereidingswijze voor marshmallowlolly's:
- Rooster de noten licht in een droge koekenpan.
- Laat ze afkoelen, hak ze klein en schud ze op een bord.
- Snijd de karamelsnoepjes klein en doe ze samen met de slagroom in een kleine pan.
- Laat op laag vuur smelten en roer goed door.
- Doop één kant van de stokjes in de karamel en steek daar de marshmallows aan. Zo blijven ze beter zitten.
- Doop de marshmallows eerst in het karamelmengsel en rol daarna door de gehakte noten.
- Laat in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
Bereidingstijd: ± 20 min. + 1 uur opstijven
Ziet er goed uit!
Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Eric van Lokven
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-8. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.