null Beeld

Recept: Mango-muntyoghurtijs

Mango-muntyoghurtijs (6-8 stuks)

Ingrediënten

- 4 rijpe mango’s

- 200 g volle yoghurt

- 50 g zure room

- 3-4 el honing

- 2-3 el limoensap

- hand muntblad, fijn gesneden

- ± 100 ml vers sinaasappelsap

- 6-8 dunne stengels sereh

Bereiding

- Pureer het vruchtvlees van de mango’s. Roer de yoghurt en de zure room erdoor en breng op smaak met honing en limoensap.

- Roer er dan de munt en zo veel sinaasappelsap door, dat een dikke vloeibare massa ontstaat.

- Verdeel de massa over vormpjes of kleine plastic bekertjes en zet ze ruim 1 uur in de vriezer.

- Steek er dan de serehstengels in en laat in nog 3-4 uur helemaal bevriezen.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 3-4 uur vriestijd.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden