null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Recept: mango-kokos-ijsjes met chocoladetopping

Ben je toe aan een lekkere snack of nagerecht? Probeer deze heerlijke mango-kokos-ijsjes met chocoladetopping dan eens. Deze ijsjes zijn overheerlijk en ook nog eens erg makkelijk gemaakt.

Krijg jij er al honger van?

Benodigdheden mango-kokos-ijsjes:

  • vruchtvlees van 1 mango, in stukjes
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 150-200 ml romige kokosdrank
  • snuf zout
  • 3 el citroensap
  • 250 gram kant-en-klaar chocoladeglazuur
  • 2-3 el cacaonibs

extra nodig: blender of keukenmachine, ijsvormpjes

Bereiding:

  1. Pureer de mango met de yoghurt en de kokosdrank fijn.
  2. Roer het zout en het citroensap erdoor en verdeel over de vormpjes. Zet de stokjes erin en zet ± 3 uur in de vriezer of tot het ijs goed bevroren is.
  3. Verwarm kort voor het serveren het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking zodat deze vloeibaar wordt.
  4. Los de ijsjes uit de vormpjes en spuit er zigzag chocoladelijntjes op. Bestrooi direct met de cacaonibs en serveer.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 3 uur vriestijd

null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Beeld | Stockfood

Productie & bewerking | Colette Beyne

null Beeld

Margriet 36 ligt nu in de winkel! Dit nummer staat volledig in het teken van 'La douce France'. Zo lees je een interview met Ilja Gort, vind je de lekkerste recepten uit de Franse patisserie, ontdek je Franse adresjes in Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Redactie MargrietStockFood

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden