MT22 M22 Culinair de italiaanse keuken linguine Beeld lhomme, suedfels/sunray photo.
Beeld lhomme, suedfels/sunray photo.

PREMIUM

Recept: Linguine met cantharellen en radicchio

Weer eens een andere manier om pasta te serveren. Na het koken schep je linguine om met een mengsel van cantharellen, uien, radicchio en platte peterselie.

De topping van gerookte amandelen geeft pit én bite aan deze pasta.

Ingrediënten voor linguine met cantharellen en radicchio

(Voor 8-10 personen)

  • 600 g cantharellen of portobello’s
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 800 g linguine
  • versgemalen peper, zout
  • blaadjes van ½ bosje platte peterselie, grof gesneden
  • 500 g radicchio, in repen
  • 100 g gerookte amandelen, grof gehakt

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze kleiner. Verhit de olie in een ruime pan en bak de paddenstoelen hierin omscheppend op hoge pit. Voeg de uien toe en bak 5 min. mee. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen. Giet af, maar vang ± 250 ml kookwater op. Schep de peterselie en de radicchio door het paddenstoelen-ui­mengsel in een kom en hussel de linguine en het kookwater erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de amandelen.

Bereidingstijd: ± 25 min

Colette Beynelhomme, suedfels/sunray photo.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden