PREMIUM
Recept: Linguine met cantharellen en radicchio
Weer eens een andere manier om pasta te serveren. Na het koken schep je linguine om met een mengsel van cantharellen, uien, radicchio en platte peterselie.
De topping van gerookte amandelen geeft pit én bite aan deze pasta.
Ingrediënten voor linguine met cantharellen en radicchio
(Voor 8-10 personen)
- 600 g cantharellen of portobello’s
- 3 el milde olijfolie
- 2 uien, in ringen
- 800 g linguine
- versgemalen peper, zout
- blaadjes van ½ bosje platte peterselie, grof gesneden
- 500 g radicchio, in repen
- 100 g gerookte amandelen, grof gehakt
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze kleiner. Verhit de olie in een ruime pan en bak de paddenstoelen hierin omscheppend op hoge pit. Voeg de uien toe en bak 5 min. mee. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen. Giet af, maar vang ± 250 ml kookwater op. Schep de peterselie en de radicchio door het paddenstoelen-uimengsel in een kom en hussel de linguine en het kookwater erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de amandelen.
Bereidingstijd: ± 25 min