MT19-20 M19-20 Culinair bakken met zomerfruit Lemoncurd roomtaart met kiwi en mango Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges
Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

PREMIUM

Recept: lemoncurd-roomtaart met kiwi en mango

Een verfrissende zomertaart met een knapperige bodem en een vulling van lemoncurd-room.

De kiwi, mango en munt geven deze taart extra smaak én een zonnig uiterlijk.

Ingrediënten voor lemoncurd-roomtaart met kiwi en mango

Voor 6-8 personen.

  • 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg
  • 250 ml slagroom
  • 4 el ­lemoncurd
  • 1 el poedersuiker
  • 2 kiwi’s, geschild en in kleine blokjes
  • vruchtvlees van 1 mango, in kleine blokjes
  • blaadjes van 2 takjes munt

Extra nodig: vorm van ± 35x11 cm, ingevet, bakbonen

Verwarm de oven voor op 185 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit. Knip het papier doormidden en leg de helft in de ingevette vorm. Bekleed de vorm en de randen met het deeg en snijd het teveel weg. Leg de rest van het bakpapier op het deeg en verdeel de bakbonen erover. Bak de taartbodem ± 12 min. Verwijder bakpapier en bakbonen en bak nog eens 12-15 min. totdat het deeg lichtbruin is. Laat afkoelen. Klop de slagroom stijf zonder suiker. Roer de lemoncurd en poedersuiker erdoor. Strijk de lemoncurd-room uit over de taartbodem en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Meng het fruit met 4 fijngesneden muntblaadjes en ­verdeel het over de room. Garneer met extra munt.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 30 min. oventijd + afkoelen bodem

Colette BeyneTom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden