null Beeld Sunray Photo.
Beeld Sunray Photo.

PREMIUM

Recept: lasagne met doperwtjes, salami en twee soorten kaas

Een voorjaars­­lasagne van verse lasagne­bladen, bechamel-doperwtjessaus, salami, grana padano, taleggio en basilicum.

Met wat jonge bladsla erbij voeg je wat lichtheid toe aan dit gerecht.

Ingrediënten voor lasagne met doperwtjes, salami en twee soorten kaas

voor 4 personen

  • 400 g doperwtjes, vers gedopt of diepvries
  • versgemalen peper, zout
  • 80 g boter + extra om in te vetten
  • 50 g bloem
  • 300 ml melk
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 140 g salami, in blokjes
  • 250 g taleggio, in plakjes
  • 100 g geraspte grana padano
  • blaadjes van paar takjes basilicum

Extra nodig: ovenschaal, ingevet

Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de erwtjes ± 10 min. in licht gezouten water, laat uitlekken en spreid ze uit op een bord om af te koelen. Smelt intussen 50 g van de boter en voeg de bloem in een keer toe. Roer tot een glad balletje en laat 1 min. koken. Klop de melk er in gedeelten bij en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Roer de helft van de erwtjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep een paar lepels saus op de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Maak daarop lagen van achtereenvolgens de achtergehouden erwtjes, de salami, de beide kazen, de basilicumblaadjes en de rest van de lasagnebladen. Eindig met de saus. Snijd de rest van de boter in kleine blokjes en verdeel ze over de saus. Bak de lasagne in ± 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem de schaal uit de oven en laat 10 min. staan voordat je de lasagne aansnijdt. Lekker met jonge bladsla.

Bereidingstijd: ± 40 min. + ± 25 min. oventijd + 10 min. wachttijd

Colette BeyneSunray Photo.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden