PREMIUM
Recept: Kruimeltaart met kruidige rabarber en aardbeien
Rabarber en aardbeien vormen een ideale smaakcombinatie. Bijvoorbeeld in deze kruimeltaart .
Lekker bij de koffie of thee, maar ook als luxe (lauwwarm) toetje.
Ingrediënten voor kruimeltaart met kruidige rabarber en aardbeien
Voor 6-8 personen.
- 1 (biologische) sinaasappel
- 450 g rabarber, harde draden verwijderd, in stukjes van 2 cm
- 2 el ahornsiroop
- 1 steranijs
- 3 kardemompeulen, geplet
- 250 g aardbeien, gehalveerd
- 150 g amandelmeel
- 180 g bloem + extra om te bestuiven
- 150 g suiker
- 160 g koude boter, in kleine blokjes
- 1 ei (M)
Extra nodig: grote ovenschaal, ingevet
Rasp zo veel schil van de sinaasappel, dat je 1 tl vol hebt en pers de helft van de vrucht uit. Doe de sinaasappelrasp en het -sap samen met de rabarber, ahornsiroop, steranijs en kardemompeulen in een pannetje en verwarm ± 10 min. op lage pit. Verwijder de steranijs en voeg de aardbeien toe. Roer om en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 185 °C. Meng de bloem met het amandelmeel en de suiker. Voeg de boterblokjes en het ei toe en wrijf met je handen tot een samenhangend deeg. Rol twee derde van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een in de vorm passende deeglap. Bestuif de ovenschaal met bloem en bekleed de schaal met de lap deeg. Verdeel het fruitmengsel over de bodem. Verkruimel de rest van het deeg en strooi dat over het fruit. Bak de taart in ± 35 min. goudbruin en gaar. Laat helemaal of tot lauwwarm afkoelen.
Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 35 min. oventijd + afkoelen fruit en taart