MT19-20 M19-20 Culinair bakken met zomerfruit Kruimeltaart met kruidige rabarber en aardbeien Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges
Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

PREMIUM

Recept: Kruimeltaart met kruidige rabarber en aardbeien

Rabarber en aardbeien vormen een ideale smaakcombinatie. Bijvoorbeeld in deze kruimeltaart .

Lekker bij de koffie of thee, maar ook als luxe (lauwwarm) toetje.

Ingrediënten voor kruimeltaart met kruidige rabarber en aardbeien

Voor 6-8 personen.

  • 1 (biologische) sinaasappel
  • 450 g ­rabarber, harde draden verwijderd, in stukjes van 2 cm
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 steranijs
  • 3 kardemompeulen, geplet
  • 250 g aardbeien, gehalveerd
  • 150 g amandelmeel
  • 180 g bloem + extra om te bestuiven
  • 150 g suiker
  • 160 g koude boter, in kleine blokjes
  • 1 ei (M)

Extra nodig: grote ovenschaal, ingevet

Rasp zo veel schil van de ­sinaasappel, dat je 1 tl vol hebt en pers de helft van de vrucht uit. Doe de sinaasappelrasp en het -sap samen met de ­rabarber, ahornsiroop, ster­anijs en kardemompeulen in een pannetje en verwarm ± 10 min. op lage pit. Verwijder de steranijs en voeg de aardbeien toe. Roer om en laat ­afkoelen. Verwarm de oven voor op 185 °C. Meng de bloem met het amandelmeel en de suiker. Voeg de boterblokjes en het ei toe en wrijf met je handen tot een samenhangend deeg. Rol twee derde van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een in de vorm passende deeglap. Bestuif de ovenschaal met bloem en ­bekleed de schaal met de lap deeg. Verdeel het fruitmengsel over de bodem. Verkruimel de rest van het deeg en strooi dat over het fruit. Bak de taart in ± 35 min. goudbruin en gaar. Laat helemaal of tot lauwwarm afkoelen.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 35 min. oventijd + afkoelen fruit en taart

Colette BeyneTom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden