null Beeld Maarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.
Beeld Maarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.

PREMIUM

Recept: Kruidensalade

Je maakt deze salade van knisperende sla en zomerse kruiden in combinatie met romige burrata, frisse granaatappelpitten en gerookte amandelen en een dressing met mosterd en granaatappelmelasse.

Een frisse salade zoals deze mag natuurlijk niet ontbreken bij een lekkere lunch.

Ingrediënten voor kruidensalade

  • handje verse platte peterselie
  • handje verse muntblaadjes
  • handje verse kervel
  • handje verse verbenablaadjes*
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 100 g jonge bladsla of mesclun
  • 1 kropje radicchio of 1-2 stronkjes roodlof, blaadjes klein gescheurd
  • 1 grote bol burrata, in stukken gescheurd
  • pitten van ½ granaatappel
  • 60 g gerookte amandelen, grof gehakt voor de dressing
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 25 ml balsamico­azijn
  • 25 ml granaatappel melasse
  • 1 el honing of ahorn­siroop
  • ± 2 tl grove mosterd
  • versgemalen peper naar smaak

Voorbereiden: Klop of schud de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Bereiden: Hak de blaadjes van de kruiden grof. Leg ze samen met de jonge bladsla en de ­radicchio samen met de verse kruiden over borden of een schaal en verdeel de burrata, de granaatappelpitten en de amandelen erover. Lepel de dressing over de salade. Lekker met vers zuurdesembrood.

Bereidingstijd: ± 15 min.

*Verbena of verveine is als plantje te koop bij tuincentra.

Gees van AsperenMaarten van der Wal. Styling: Cindy Berg. Productie: Colette Beyne.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden