Recept: krabkoekjes met pittige tomatensaus
Zin om een keer iets nieuws te maken? Probeer deze heerlijke Caribische krabkoekjes met pittige tomatensaus eens. Deze tropische lekkernij is naast bijzonder ook ontzettend lekker. Wedden dat je ze verrukkelijk gaat vinden?
Met het onderstaande recept maak je ± 30 stuks.
Benodigdheden krabkoekjes:
- frituurolie
- 500 g krabvlees, vers of uit blik
- 250 g gekookte aardappelen, fijngestampt
- versgemalen zwarte peper, zout
- rasp van 1 limoen
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
- 1 teen knoflook
- 2 eieren
- 1 bosui, fijngehakt
- 2 el mayonaisevoor de pittige tomatensaus
- 2 el arachide- of zonnebloemolie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 tl gemalen piment
- snuf nootmuskaat
- 2 tl pikant paprikapoeder
- 1 blik tomatenstukjes (inh. ± 400 g)
- 3 el rietsuiker
- 3 el rodewijnazijn
- 1 tl zoutextra nodig: blender of staafmixer, frituurpan of ruime wok
Bereidingswijze:
- Verhit voor de saus de olie en fruit hierin de ui en de specerijen 3 min. Voeg dan de tomatenblokjes, de suiker, de azijn en het zout toe en laat met het deksel op de pan ± 15 min. zachtjes koken.
- Neem het deksel van de pan en laat nog ± 5 min. inkoken. Pureer de saus in de blender of met de staafmixer en doe hem over in een schone pot of fles. Zet koel weg.
- Mix alle ingrediënten voor de krabkoekjes in een kom en zet afgedekt 30 min. in de koelkast.
- Verhit de frituurolie en schep het beslag in gedeelten met behulp van 2 kleine lepels in de hete olie.
- Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de saus.Bereidingstijd: ± 50 min. + ± 30 min. rusttijd
Eet smakelijk!
Productie en bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Living Inside/Lisa Björner