PREMIUM

Recept: kormacurry met lamsgehaktballetjes, champignons & spinazie

null Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.
Beeld Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Kormapasta is een milde currypasta met gedroogde kokosnoot en onder meer gember, koriander en komijn en is ideaal voor als je niet zo van pikante smaken houdt.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Ingrediënten voor Kormacurry met lamsgehaktballetjes, champignons & spinazie

  • 500 g lamsgehakt (tot balletje gerold)
  • versgemalen peper, zout
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • 1 ui, in ringen
  • 500 g champignons, in plakjes
  • 5 el korma kruidenpasta*
  • 200 ml kippenbouillon (vers of van tablet)
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 g kleinbladige spinazie
  • sap van 1 limoen
  • 4 el Griekse yoghurt

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol er kleine balletjes van. Verhit de olie en fruit de ui. Voeg de balletjes toe en bak ze goudbruin. Schep de champignons en de kormapasta erdoor en bak 1 min. mee. Blus met de bouillon en de kokosmelk. Zet de pit lager en laat 30 min. stoven. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met limoensap en roer de yoghurt erdoor. Lekker met volkorenbasmatirijst.

Bereidingstijd: ± 35 min.

De met een * gemerkte ingrediënten zijn te koop in grote supermarkten en online.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Foodstyling en receptuur: Ilse D’Hooghe.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden