Margriet logo
null Beeld

Recept: Koreaanse sate met sakésaus en huisgemaakte kimchi

Dol op Koreaans eten? Dan lik jij vast je vingers af bij deze Koreaanse sate met sakésaus en huisgemaakte kimchi. Heerlijk om samen van te genieten.

Benodigdheden Koreaanse saté met sakésaus:

  • 25 ml rijstolie
  • 500 g runderfilet, in repen
  • 25 g boter
  • 120 ml saké
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl vissaus (nam pla)
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 tl Engelse mosterd
  • 1 el gehakte platte peterselie

Voor de kimchi:

  • ½ Chinese kool, in repen
  • 2 tl zout
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gember, fijngeraspt
  • 2 tl vissaus
  • 1 tl suiker
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 wortels, in dunne reepjes
  • 2 voorgekookte rode bieten, in dunne reepjes

extra nodig: 8 korte metalen spiesen

Zo maak je het:

  1. Strooi voor de kimchi het zout over de kool en zet 50 min. opzij.
  2. Spoel dan het zout af met koud water en laat heel goed uitlekken in een vergiet.
  3. Meng de knoflook met de gember, vissaus en suiker tot je een pasta krijgt.
  4. Meng de chilivlokken erdoor en laat 15 min. trekken.
  5. Bestrijk alle groenten met de kruidenpasta.
  6. Schep ze in een grote of meerdere kleine brandschone weckpotten en druk goed aan.
  7. Vul de pot(ten) niet helemaal, want door het fermenteren zullen de groenten uitzetten.
  8. Roer met een lepel water de restjes kruidenpasta los en giet dit kruidenwater in de pot.
  9. Sluit de pot, plaats deze op een bord (om eventueel vocht op te vangen) en zet de kimchi gedurende drie dagen weg op een droge plaats op kamertemperatuur.
  10. Bewaar de kimchi daarna in de koelkast en gebruik hem binnen een halfjaar.
  11. Bestrijk voor de saté de spiesen dun met wat van de olie en rijg het vlees eraan.
  12. Verhit de rest van de olie met de boter en bak het vlees hierin krokant.
  13. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  14. Breng in een pannetje de saké aan de kook en laat 1-2 min. doorkoken.
  15. Neem de pan van het vuur en roer de sauzen en de mosterd erdoor.
  16. Laat inkoken tot sausdikte.
  17. Lepel de sakésaus over de saté’s, bestrooi met peterselie en serveer er kimchi bij.

Bereidingstijd:

± 25 min. + 65 min. rusten + 3 dagen wachttijd kimchi

Tijd winnen?

Koop kant-en-klare

kimchi bij een toko, natuurvoedingswinkel of bij een Aziatische of XL

supermarkt.

null Beeld

Dat ziet er heerlijk uit!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Productie | Colette Beyne

Beeld | Wout Hendrickx

Dit recept verscheen eerder in Margriet 46-2020. Deze editie nabestellen kan via magazine.nl.

Manon Maas

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden